Tomatsuppe med gulrot og frø

Med en klatt yoghurt og litt frøblanding blir det både hverdagsmat og festmat.

 

Her bruker jeg litt tørket basilikum i selve suppen, og drypper på litt ekstra pesto ved servering.

1 boks skinnfrie plommetomater

6 store og modne tomater

2 store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger

1 rødløk, finhakket

2 ts tørket basilikum

4 dl grønnsakskraft fra kartong, eller kyllingkraft

salt, pepper

1 dl yoghurt, ved servering

4 ss pesto, ved servering

4 ss frø-blanding av noe slag, ved servering

  • Ha litt olje i en panne på middels varme og stek gulrot og løk forsiktig under omrøring. Det skal ikke brunes. 
  • Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene og ha dem i kokende vann noen få sekunder. Pill av skinnet og hakk dem grovt.
  • Ha kraft, bokstomat og hakket tomat i en kjele med tørket basilikum og småkok et drøyt kvarter. Ha i gulrot og løk og la det putre fem minutter til. Smak til med salt og pepper.
  • Ha alt i en blander eller kjør til jevn suppe med stavmikser, før du varmer opp igjen i kjelen. (Her kan du også blande ut med en skvett fløte, om du vil.)
  • Server med en klatt yoghurt pluss noen dråper pesto, og strø frøblandingen pent på toppen.

Moderne miljømat!

Mer plantebasert - det er slik vi vil at maten vår skal være nå. Her får du topp-tips om hvordan du enkelt lager middag med bønner og linser, bare trykk på bildet!