Blomkålkrem er både sunnere og bedre enn potetstappe. Ikke bare til kjøtt, nei. Her har jeg kombinert med torsk, rogn og rødløk.
Ser vi bort fra såkalt russisk kaviar, er kanskje svensk løyrom det mest spektakulære man kan spise av rogn og kaviar. Den svenske, der kalt löjrom, får du tak i hos de beste fisk- og delikatesseforhandlerne (det er den jeg bruker her!), men lakserogn, rød eller svart lodderogn, blir også supert.
200 g kokt torsk
100 g kokt rogn av noe slag
1 lite blomkålhode
litt salt
litt nykvernet pepper
helmelk
litt hakket rødløk
dill til garnityr (alternativt kan du røre inn andre finhakkede urter)
- Kok blomkålen mør i saltet vann og mos den med stavmikser. Spe med melk til du får en passe kremete konsistens. Smak til med pepper.
- Bruk baksiden av en sleiv og stryk blomkålkremen pent ut på tallerkener. Legg på fisk, løk og dill. Topp med en sjenerøs mengde rogn.