Blomkålkrem med rogn

Blomkålkrem er både sunnere og bedre enn potetstappe. Ikke bare til kjøtt, nei. Her har jeg kombinert med torsk, rogn og rødløk.

Ser vi bort fra såkalt russisk kaviar, er kanskje svensk løyrom det mest spektakulære man kan spise av rogn og kaviar. Den svenske, der kalt löjrom, får du tak i hos de beste fisk- og delikatesseforhandlerne (det er den jeg bruker her!), men lakserogn, rød eller svart lodderogn, blir også supert.

blomkålkrem oppskrift løyrom

200 g kokt torsk

100 g kokt rogn av noe slag

1 lite blomkålhode

litt salt

litt nykvernet pepper

helmelk

litt hakket rødløk 

dill til garnityr (alternativt kan du røre inn andre finhakkede urter)

 

  • Kok blomkålen mør i saltet vann og mos den med stavmikser. Spe med melk til du får en passe kremete konsistens. Smak til med pepper.
  • Bruk baksiden av en sleiv og stryk blomkålkremen pent ut på tallerkener. Legg på fisk, løk og dill. Topp med en sjenerøs mengde rogn.