Sånn blir sensommeren til å bære

blåbær bringebær oppskrifter

Om det er barnearbeid eller voksne som peller: 

 

Når sommeren går mot slutten er det mye trøst i et spann solmodne bær.

 

Røde og blå - nå kan alle få!

Her er oppskriften du venter på!

Dette er bare blåbær

En skulle vøri fire år i romjul'n, sang geniet Alt Prøysen. Men det er like kult å være barn nå når skogen drøsser av blåbær og buskene neier av bringebær.

 

«Se!» Små fingre klemmer stolt rundt en kopp der bærene skjuler bånn, og vel så det.

 

Sensommer-sentimentaliteten har dårlige kår hos en guttepjokk med solbleket hår og skrubbsår på knærne.

 

Et par deciliter er nettopp bare blåbær. Det tar vi på strak arm. Vi bare rører inn litt sukker og heller på en skvett gammeldags fløte.Kanskje blir det pannekaker også.

 

Det er når begeret er fullt og de likevel kommer springende med mer at kreativiteten må lokkes ut av feriedvalen.

Dette er det beste av det enkle

blåbær bringebær oppskrift sabayonne
Alle hjerter gleder seg - og kanskje særlig et mammahjerte, når hun tar hånd om sakene!

Den som tar i mot voksne mengder av slike skatter kan ikke bare kvittere med et skulderklapp og en spiseskje sukker.

 

For at de små skal lære seg å verdsette markens grøde - og på den måten også lære å bidra til en bærekraftig utvikling i fremtiden! - må det skje noe mer, og helst litt fort. Kostbarhetene kan jo ikke lukkes inn i kjøleskapets mørke.

 

«I dag blir det luksus,» kan du si. Når Putte har vært i blåbærskogen skulle det bare mangle.

 

«Vi lager eggedosis!» kan du koste på deg å erklære. Det rette voksen-navnet på det du har i tankene er sabayonne-saus, der den gode stemningen med eggeplommer og sukker piskes ytterligere opp med en skvett søtlig hvitvin. 

Dette er oppskrifter på glede

blåbær bringebær sabayonne oppskrift
bringebær gratinerte oppskrift

Write a comment

Comments: 0