Bær med marengs og tyrkisk pepper

båbær import sunn oppskrift

 

 

Blåbær, enten de er erhvervet med kapitalkrefter eller håndkraft, har godt av å tulles litt med.

 

Her er de blå sauset sammen med røde bringebær, spritet opp med marengs og tyrkist pepper, pluss seff krem og limeskall.

Her prøver jeg å beregne til fire personer. Men det kan fort bli unøyaktig, avhengig av størrelse på glassene det serveres i og generell besittelse av dessert-mage. 

 

ca 400 g blåbær

ca 150 g bringebær

fem-seks, kanskje åtte, marengs-kladder fra pose

strimlet skall av tre lime

to-tre sukkertøy tyrkisk pepper

3 dl kremfløte, pisket sånn passe stivt

 

  • Mos bærene grovt. Dette kan være vanskelig med kjøpe-blåbær, så ikke ta det så nøye, de kan også hakkes med kniv. Knus tyrkisk pepper grovt, i en morter eller i en pose du kan slå på med en hammer eller noe. Bruk en rive eller et såkalt zestjern til å strimle skall av lime. Grovknus marengs i en pose, bare bruk knyttneven.
  • Fordel bærene i glass. Først blåbær, så litt marengs, så bringebær, mer marengs og blåbær på topp.
  • Legg på krem og strø på limeskall og knust tyrkisk pepper. Dette kan også blandes inn i glasset, men er best som topping. Server med tysk riesling eller gravenstein eplemost.

 

Write a comment

Comments: 0