Leirgryte med svineknoke

römertopf leirgryte oppskrift svin

 

 

Denne grisen blir mør og smakfull.

 

Alt går i grisen, sies det. I alle fall er det sånn at alt går i leirgryten.

Legg leirgryten og lokk i vann i en halvtimes tid, alt skal være under.

 

1 svineknoke, gjerne lettsaltet

1 boks flådde tomater

2 gulrøtter, i biter

1 løk, grovkuttet

1 fennikel, grovkuttet

1/2 sellerirot, grovkuttet

3 laurbærblader

1 glass hvitvin

salt, nykvernet pepper

Til garnityr:

2 ss finrevet sitronskall

4 ss finhakket persille

 

  • Hiv alt unntatt garityret i gryten, med knoken på toppen. Ha i godt med salt dersom svinet ikke allerede er saltet. Legg på lokket.
  • Sett hele stasen inn i kald ovn og skru varmen på 160 grader. La den stå i minst tre timer. Ta av lokket og skru på overvarmen/svakt grillelement på slutten.
  • Ta ut knoken og skjær/riv av kjøttet. Server med hva som helst.

 

 

Write a comment

Comments: 0