Hjemmelaget tomatsuppe - med gulrot og frøblanding

hjemmelaget tomatsuppe toro supper

 

Vi slurper i oss 6 500 000 poser tomatsuppe i året. Det er fra Toro alene.

 

Ta suppeskjeen i en annen hånd. Her er et godt alternativ, søtet med litt gulrot og pimpet med en deilig frøblanding.

 

Fun fact: Vi kjøper innpå 40 000 tonn ferske tomater i året. Pulveret i suppeposene lages av innpå 10 000 tonn tomater.

Poseutgaven er justert bittelitt gjennom de over 50 årene Toro har solgt sine populære poser, hårfint i takt med folkesmaken etter pizzaens og tacoens gjennombrudd. Sukkeret er nok den 
største «hemmeligheten».

 

Ekstra sukker er ofte bra for å «armere» den naturlige sødmen i tomater. Men gulrot er like bra. Både den særegne søtheten og fargen i gulroten gjør denne suppen veldig god.

 

Her bruker jeg litt tørket basilikum i selve suppen, en av få ganger jeg bruker den tørkede varianten. I tillegg drypper jeg over basilikumolje og topper med yoghurt og en frø-blanding.

 

2 bokser plommetomater av høy kvalitet

4 ekstra gode og modne tomater, skåldet

2 store gulrøtter

1 rødløk

2 ts tørket basilikum

2 dl kyllingkraft, fra pappboks

1 dl fløte (hvis du vil ha den litt mildere)

salt, pepper

 

  • Skjær gulrøttene i terninger. Ha litt olje i en panne på middels varme og stek dem forsiktig under omrøring i drøyt fem minutter. De skal ikke brunes.
  • Ha så i hakket løk og stek videre i rundt fem minutter til. Ha også i basilikumen.
  • Ha dette over i en kjele, og hell på bokstomatene. Skåld tomatene kjapt ved å dyppe dem noen få 
sekunder i varmt vann, og flå av skinnet. Grovhakk dem, og ha dem i kjelen. Ha i kraften, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i innpå tre kvarter.
  • Smak til med salt og pepper. Ha alt over i en blender, eller mos det med stavmikser. Ha det tilbake i kjelen, og rør eventuelt inn fløte.

Gjennom 70 år har Toro påvirket smakspreferansene våre, særlig når det gjelder tomatsuppe. Her kan du lese historien om hvordan det gikk til.

 

Her er en annen tomatsuppe du kommer til å like, en fyldig sak med bønner og linser. En skikkelig mettende middag, med andre ord.

 

Write a comment

Comments: 0