Chili sin carne - en herlighet med bønner og mørkt øl

bønner gryte chili tofu

 

 

En chili sin carne. Altså en chili con carne uten kjøtt!

 

En av mine vegetariske retter jeg har fått mest skryt for, og som er blant de enkleste å lage!

 

Grunnlaget er kidneybønner på boks. Mørkt øl og en dasj kaffe (!) gjør veggismaten maskulin så det holder. Og måten jeg topper med tofu er en fin introduksjon til denne fryktede ingrediensen.

Øl. Pulverkaffe. Honning. Spisskummen. Tilsammen blir det dynamitt.

 

Har du tofu-skrekk kan du heller steke noen biter av hvit fisk.

 

1 løk, grovhakket

1 paprika, i grove biter

2 chilier, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss paprikapulver

1 ts spisskummen

1 ss pulverkaffe

1 ss honning

2 dl mørk øl

1 boks tomater

salt, nykvernet pepper

2 bokser kidneybønner, skylt

300 g tofu i terninger (eller stekt fisk)

godt med hakket kruspersille

 

  • Ha litt olje i en kjele på middels varme. Stek løk og paprika under omrøring til løken blir myk og blank. Ha i hvitløk og chili, og stek et minutt til.
  • Ha i paprikapulver, spisskummen, kaffepulver og honning. Rør godt om. Hell på tomatboksen og ølet. La dette småkoke i et knapt kvarter. Smak til med salt og pepper. Ha i bønnene og la det koke opp.
  • Ha litt olje i en panne på middels varme og stek tofuterningene på alle kanter til de er gyldne og sprø.

Etter at jeg la ut denne har jeg oppdaget noe fantastisk: God, gammeldags norsk skjørost finnes i butikkene. Mer protein enn i kjøttdeig. Passer til denne gryta!

 

Lyst til å prøve mine veggisburgere med rødbeter? Her er en enkel oppskrift jeg er sikker på at du blir fristet av. 

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Mala (Sunday, 17 January 2016 15:57)

    Paneer hadde sikkert også funket fint. Men hvor kjøper du tofu, egentlig?

  • #2

    Yngve Ekern (Monday, 18 January 2016 10:22)

    Nå får jeg tofu på min lokale Meny til og med! De kan med fordel mariners litt. Trykk ut litt av vesken som er i terningene og mariner i det du liker...