Ekte tomatsuppe med bønner

Denne er kjapp å lage. Bønner og linser kan kjøpes ferdig kokte. Selv foretrekker jeg de små kartongene fra Go Green, som finnes på Meny o.l.

 

Bruk godt modne tomater av høy kvalitet, gjerne plommetomater.

Her har jeg i tillegg stekt et lekkert torskestykke for at det skal bli en skikkelig middag. Men det kan jo droppes. Bønnene og linsene gir rikelig med næring!

 

Vi kliner til og flår tomatene. Det betyr at vi tar av skinnet, som under koking ellers bare vil krølle seg og bli uappetittelig.

 

8–10 modne kvalitetstomater

100 g grønne linser, ferdig kokte

100 g røde linser, ferdig kokte

200 g store hvite bønner

4 dl kyllingkraft, 2 små bokser fra Jacob´s for eksempel, eller grønnsakskraft om du heller vil ha en veggis-suppe

1 ts tørket timian

litt frisk timian

salt, pepper

 

  • Skjær et lite kryss i timatskinnet på «toppen» av tomatene. Ha tomatene i kokende vann noen sekunder, flå av skinnet og grovhakk dem. 
  • Ha dem i en kjele med kraft, kok opp og la dem småkoke i rundt ti minutter. 
  • Ha i det andre og la det varmes fem minutter. Smak til med salt og pepper.

 

Her kan du lese saken som inspirerte meg til å lage denne suppen. Nemlig da Toro hadde bursdag og fylte 70 år.

 

Ikke glem å sjekke denne andre favoritten av tomatsupper fra min komfyr. Denne er av den glatte typen. Med gulrot for søthetens skyld og en frøblanding for moro skyld!

 

Har du lyst til å lage hjemmelaget knekkebrød også? Det er lett, og blir skikkelig godt. Les om det her, en morsom sak!

 

Skulle du føle for å gjøre noe annet helt fra bunnen av, er thaisuppen green curry noe av det hippeste å gå løs på. Les alt om det her.

 

Write a comment

Comments: 0