Reise

Bak turistfasaden får du den beste maten og møter de beste menneskene

Jeg møtte ham tilfeldig på stranda, i landsbyen Jambiani på Zanzibar. Han hadde kokkelue på hodet, og noen krøllete visittkort i hånden. Snart skulle jeg spise mat fra den verste komfyren jeg noen gang har sett.

 

Men viktigere: Snart skulle han lære meg hvordan ekte afrikansk mat kan smake. Sånn mat som vi aldri får i turistmaskinene, enten det er i Afrika, Asia eller Sør-Amerika. Sånn mat som får deg til å kjenne at du lever, sånn mat du får nye venner av.


Captain Cook, som egentlig heter Chanja, likner mange andre restaurantfolk som på strendene rundt i verden fisker etter gjester til sin små bortgjemte spisesteder.

Read More 0 Comments

Økologisk ribbe

God ribbe til riktig pris - altså økologisk gris - får du både i butikk og på nett. Linker ligger nede i sakene.

Her er to av mine favoritter:

 

- Fjellgris fra Valdres, som du kan kjøpe på nett.

- Grøstadgris, som du blant andre steder kan kjøpe på Meny

 

Jeg kjøper svinekjøtt fra produsenter jeg selv har besøkt, slik at jeg har sett virkeligheten med egne øyne. De færreste har vel anledning til å dra rundt og håndhilse på grisene de har planer om å spise.

Read More 0 Comments

Østers - gugga jeg aldri glemmer

Åpning av østers. Spising av østers. Tilbehør til østers.

 

Det er ikke mye som skal til for å ha fest med østers.

 

Men først, litt mimring om bildet av østers-håndfullen her, fra da jeg besøkte vestkysten av Jylland for å gulpe i meg dansk østers.

 

Det var skjellbetjening av høy klasse.


Jeg forteller nederst nøyaktig hvor du kan oppleve maken. Men se nå for deg dette:

Read More 0 Comments