Oppskrift: Krabbeklør med ingefær og koriander

oppskrift krabbeklør ingefær koriander

Store ”bole-aktige” klør krever ikke mye håndarbeid. Men de tar gjerne en håndsrekning i form av marinade.

 

1 kg krabbeklør

2 dl mild olivenolje

1 fedd hvitløk

1 chili

1 bit frisk ingefær, fingerleddstor 

2 sitron

godt med koriander og persille

salt, pepper

 

  • Knekk krabbeklørne lett. Ikke med hammer (den er til spiker), ikke med nøtteknekker (den er til nøtter), men med den ikke slipte baksiden av en stor tung kniv. Et fast og bestemt slag på kloen, so vil skallet dele seg pent, ikke knuses. Fordel dem tett i en dyp form.
  • Skrell og finhakk, eller helst mos, hvitløken. Finhakk chilien, uten frø. Skrell og finhakk ingefæren. Ha olje i en bolle sammen med dette og press over sitronsaft. Skjær også fine strimler av skallet og ha det i. Finhakk halvparten av urtene og bland i marinaden. Pluss på med rikelig pepper og litt salt.
  • Hell marinaden over klørne og la dem stå kjølig minst en time. Vend på dem et par ganger.
  • Server med loff og majones.

 


Her lager jeg skikkelig høstmat

oppskrift leirgryte römertopf

Write a comment

Comments: 0