Hvalcarpaccio med ruccolapesto

Så enkelt, så imponerende. Kanskje også en rakett av en forrett, som får samtalen i gang.

 

Denne har jeg ofte servert til utenlandske gjester (om jeg da ikke har klint til med hval som hovedrett), og da blir det alltid artig. Vi snakker om tradisjoner og hva som egentlig er miljøvennlig mat!

 

La kjøttet ligge i fryseren et par timer, da blir det lettere å skjære tynne skiver.

 

400 g hvalbiff i tynne skiver

ca. 1/2 pakke ruccola

ca. 1/2 dl god olivenolje

noen skiver hard, hvit geitost, selvsagt norsk

salt, pepper

noen dråper sitron

noen salatblader, etter hva du foretrekker

               

  • Miks ruccola og olivenolje sammen med en stavmikser,  juster konsistensen slik at den ikke blir for tykk og grøtete. Smak til med salt og pepper.
  • Bruk gjerne en potetskreller til å skjære skiver av geitosten, da blir
  • sponene mer dekorative.
  • Fordel hvalkjøttet på tallerkener, drypp litt ruccolapesto rundt og legg på ost. Ha på litt
  • salt og pepper, pluss noen dråper sitronsaft.

 

Write a comment

Comments: 0