Vannmelon laget slik at den faktisk kan kalles mat!

 

Varme dager, da er det tid for mat som inneholder mer enn 90 prosent vann!

 

Vannmelonen kan du lage smoothie av, eller du kan spise den pent oppskåret i trekanter - hvis du er

kje-e-edelig!

 

Her er den i én tykk skive, spritet opp med fetaost og spekeskinke, med rødløk, mynte og frøblanding.

Den er en skikkelig Grandis-melon!

 

Det kan vi si, hvis vi er selverklærte gourmeter og synes denne populære melonen er litt for vulgær for våre fiine ganer. Hvis vi absolutt heller vil ha cantaloupe eller galia.

 

Med det gjør vi'kke! Vi elsker den, og vi gjør det over alt, gjerne i påsyn av hvem som helst.

 

Sjekk videoen nederst her, så ser du et familiemedlem hos meg som i alle fall ikke skammer seg!

 

Den afrikanske bælingen er blitt europeeres yndling. Den vi kjøper i butikken nå til 20 kroner kiloen er imidlertid dyrket i Sør-Europa, stort sett. Apropos stort: Guinness rekordbok har logget inn en melon på 152 kilo, i 2013 og i USA selvfølgelig.

 

Noen sier at vannmelon inneholder en aminosyre som øker fettforbrenningen. Andre sier at den har egenskaper som øker potensen. Sikkert er det at den er så godt som kalorifri.

 

Like sikkert er det at du kommer til å elske denne måten å servere "vannet" på!

 

VANNMELON MED HVIT GEITOST OG SPEKESKINKE

 

4 tykke skiver vannmelon

150 g grovsmuldret hvit geitost, feta eller en av de nye og kule norske chevre-typene

100 g god norsk spekeskinke, revet i biter

1/4 rødløk, finhakket

4 ss hakket mynte

4 ss frøblanding, for eksempel gresskarkjerner og solsikkekjerner

2 lime, for å sprinkle saften over til slutt.

 

  • Altså ting som er lett å skaffe, og dette er lett å fikse.
  • Bare bland alt unntatt lime sammen og fordel på melonskivene.
  • Press saften av en halv sitron over til slutt. (Og har du en olivenolje du er kry av, så kjør på!)

 

 




Write a comment

Comments: 0