Reker og ertesaus i terteskjell

 

 

En populær gjenganger i Stortingsrestauranten (altså det vi dødelige kaller kantina). Der serveres den på klassisk vis.

 

Her oppgraderer jeg retten, gjør den mer moderne og smaksrik, uten å vrake det grunnleggende.

 

For eksempel beholder jeg den vanlige kjøpe-fiskepuddingen. Og terteskjellet er selvfølgelig kjøpt i en vanlig butikk. En glimrende forrett med ett terteskjell. To skjell til hovedrett.

Skikkelig ”gæmlis”-mat, derfor må den lages med respekt, men ikke mer enn at vi kan gjøre en vri og erstatte vanlige erter med ertemos. Med en dært ingefær er dette noe Lemmy (hvil i fred!) ville likt.

 

4 terteskjell

400 g fiskepudding

250 g selvpillede reker

salt, pepper

 

hvit saus:

3 ss smør

3 ss hvetemel

6 dl helmelk

  • Smelt smøret i en liten kjele uten å brune det. Rør inn hvetemelet litt etter litt, gni det nøye ut med en skje.
  • Spe med melken og la det småkoke i minst fire minutter, for å få vekk melsmaken.
  • Smak til med salt, pepper og litt revet muskat.

 

ertesaus:

150 g frosne selskapserter, tinte

½ ts finrevet ingefær

1/3 av den hvite sausen

  • Ha sausen i en liten kjele sammen med ertene. Kok opp og kjør det passe grovt med en stavmikser. Smak til med ingefær

 

Write a comment

Comments: 0